Snijzaalcursus 'Cervicale wervelkolom, hoofd-halsregio en kauwstelsel'

CWK

DATUM:
5 juni 2020
DUUR:
10.15 - 13.30
ID:
202001
KOSTEN
10,00

Adres

UMC Utrecht, afdeling Anatomie   Toon op kaart

Categorieën

cursus

Cursusinhoud

 

Het hoofd-halsgebied is wat de anatomie betreft voor veel therapeuten een complexe regio.

De anatomie wordt inzichtelijk gemaakt door het benoemen van afgegrensde gebieden die als doorgang dienen voor zenuwen en bloedvaten. Ook kennis over het verloop van spieren kan dienen voor een betere oriëntatie. Tijdens deze cursus zijn veel menselijke preparaten van het hoofd-halsgebied, de CWK en het kauwstelsel beschikbaar.

 

Deelnemers aan deze cursus kunnen de preparaten actief onderzoeken doordat het aanraken ervan is toegestaan. Ook zijn er itemlijsten waarop voor preparaten alle anatomisch-herkenbare delen zijn aangegeven. Aan de hand van die lijsten is een gestructureerde bestudering van de preparaten mogelijk en krijgt de deelnemer ruimtelijk inzicht in de complexiteit van dit gebied. Daarnaast worden de relaties tussen CWK en kauwstelsel die in de klinische situatie vaak herkend worden, voorzien van een theoretische onderbouwing.

 

Doel van deze cursus

Het vergroten van kennis en inzicht met betrekking tot de anatomie van de cervicale wervelkolom, de hoofd-halsregio en het kauwstelsel in hun onderlinge anatomische en klinische relatie.

 

Doelgroep

Fysiotherapeuten, manueeltherapeuten, orofaciaal fysiotherapeuten.

 

Onderwijsvorm

Hoorcollege, praktisch snijzaalonderwijs.

 

Aantal deelnemers

Minimaal 12, maximaal 25 deelnemers.

 

Certificaat

Na afloop van de cursus ontvangen de deelnemers een certificaat als bewijs van deelname.

 

Contacturen

3 uur.

 

Accreditatie

Accreditatie voor deze cursus is aangevraagd bij het KNGF voor de registers algemeen fysiotherapeut, manueeltherapeut en orofaciaal fysiotherapeut voor 3 punten.

 

Kosten

€ 180,-  De cursus is inclusief koffie, thee, digitale hand-outs en bewijs van deelname en het doorgeven van accreditatiepunten aan het betreffende BOCK-register. De cursus is vrijgesteld van BTW.

 

Meenemen

Er zijn witte jassen aanwezig op de snijzaal, maar u kunt uiteraard ook zelf een witte jas meenemen naar de cursus. Handschoenen zijn aanwezig.

 

Zwangerschap

Recentelijk is er twijfel ontstaan over mogelijk nadelige gevolgen voor de vrucht bij blootstelling aan formaldehyde bij zwangere vrouwen. Daarom raden wij zwangere cursisten af om deze snijzaalcursus te volgen. Lees hierover de informatie voor deelnemers die u bij aanmelding ontvangt en die op onze website te vinden is onder Downloads.

Afbeelding

De afbeelding voor deze cursus is uit het artikel van Frank Scali (The Spine journal 2015).

Algemene Voorwaarden

Op alle cursussen van AXCEN zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Na aanmelden wordt u doorgeleid naar de betaalpagina.

AANMELDEN EN INSCHRIJVEN

Onze missie

In een tijd waarin de fysiotherapie en manuele therapie zich steeds meer richten op de gedragsgeoriënteerde benadering van patiënten, wil AXCEN Scholing & Onderzoek juist het fundament van ‘hands-on’ behandeling verstevigen en uitdragen.

Gecertificeerd:

AXCEN voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Daardoor zijn alle AXCEN-cursussen vrijgesteld van BTW.

AXCEN Scholing & Onderzoek

Postbus 197
2280 AD  RIJSWIJK ZH

www.axcen.nl
info@axcen.nl

KvK nummer: 27302727
BETALEN VIA:

TOP