Snijzaalcursus 'Anatomie van de plexus lumbosacralis, de gluteaalregio en de lies'

START:
22 november 2019
DUUR:
13:30 - 16:45 uur
ID:
20190225
KOSTEN
175,00

Adres

UMC Utrecht - Afdeling Anatomie   Toon op kaart

Categorieën

cursus

De grote (en kleine) zenuwen van de onderste extremiteit ontstaan vanuit de plexus lumbosacralis.

In deze cursus wordt een overzicht gegeven van de oorsprong, het verloop en de functie van deze zenuwen. Daarbij worden zowel de ventrale bekkenzijde (met name n. femoralis en n. obturatorius) als de dorsale bekkenzijde (met name n. ischiadicus) belicht. Het fenomeen ‘piriformissyndroom’ (deep gluteal syndrome) wordt behandeld aan de hand van oudere en recente literatuur.

Een groot deel van de cursus wordt besteed aan het observeren en onderzoeken van preparaten van de onderrug, het bekken en de onderste extremiteit. Op deze preparaten wordt het verloop van de genoemde zenuwen nagegaan.

Accreditatie voor deze cursus wordt aangevraagd voor de registers fysiotherapeut (algemeen practicus), en manueeltherapeut.

 

Doel van deze cursus

Het vergroten van kennis en inzicht met betrekking tot de anatomie van de plexus lumbosacralis en de perifere zenuwen vanuit het bekken naar de onderste extremiteit.
Het vergroten van anatomische kennis en inzicht over de gluteaalregio en de liesregio en een aantal hieraan gerelateerde aandoeningen.

Doelgroep

Fysiotherapeuten, manueeltherapeuten.

Onderwijsvorm

Hoorcollege, praktisch snijzaalonderwijs.

Aantal deelnemers

Minimaal 12, maximaal 25 deelnemers.

Certificaat

Na afloop van de cursus wordt aan de deelnemers een certificaat uitgereikt als bewijs van deelname.

Contacturen

3 uur.

Accreditatie

Accreditatie aangevraagd bij het BOCK. Deze cursus was geaccrediteerd door het KNGF (nr. 25783) voor de registers Algemeen fysiotherapeut en Manueeltherapeut voor 3 punten.

Kosten

€ 175,-  (De cursus is inclusief koffie / thee / (digitale) handouts / bewijs van deelname en het doorgeven van accreditatiepunten aan het betreffende BOCK-register).

Meenemen

Er zijn witte jassen aanwezig op de snijzaal, maar u kunt uiteraard ook zelf een witte jas meenemen naar de cursus. Handschoenen zijn aanwezig.

Zwangerschap

Zeer recentelijk is er twijfel ontstaan over mogelijk nadelige gevolgen voor de vrucht bij blootstelling aan formaldehyde bij zwangere vrouwen. Daarom raden wij zwangere cursisten af om deze snijzaalcursus te volgen.

Op alle cursussen van Axcen zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Overzicht cursussen bij Axcen

ID Cursus Tijdsduur Startdatum
20190225 Snijzaalcursus ‘Anatomie van de plexus lumbosacralis, de gluteaalregio en de lies’ 13:30 - 16:45 uur 22 november 2019

Na aanmelden wordt u doorgeleid naar de betaalpagina.

AANMELDEN EN INSCHRIJVEN