Snijzaalcursus, 'Cervicale wervelkolom, hoofd-halsgebied en hoofdpijn'

START:
8 november 2019
DUUR:
13.30 - 16.45
ID:
20190125
KOSTEN
175,00

Adres

UMC Utrecht - Afdeling Anatomie   Toon op kaart

Categorieën

cursus

Tijdens deze cursus is Drs. Daphne Verdoorn (Arts / Docent / Onderzoeker | Divisie Heelkundige Specialismen, Afdeling Anatomie | UMCU) onze docent in de Anatomie van het kauwstelsel en het hoofd- halsgebied. Het betreft hier een zeer interessante, maar ook ingewikkelde Anatomische regio van het menselijk lichaam, waarin Drs. Daphne Verdoorn gespecialiseerd is en ons in voorgaande cursussen al eerder de weg gewezen heeft.

(Voor een publicatie, ga naar: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5218397/)

De relatie tussen cervicale wervelkolom en kauwstelsel staat binnen de manuele therapie en de orofaciale fysiotherapie in de aandacht. Huco Leopold MMT, docent manuele therapie en medewerker van AXCEN zal de (veronderstelde) relaties tussen de CWK en het kauwstelsel belichten vanuit neuro-anatomisch – en klinisch perspectief.

Een groot deel van de cursus wordt besteed aan het observeren en onderzoeken van preparaten van het hoofd-halsgebied, het kaakgewricht, de schedel (hersenzenuwen) en de cervicale wervelkolom.

Accreditatie voor deze cursus wordt aangevraagd voor de registers fysiotherapeut (algemeen practicus), manueeltherapeut en orofasciaal fysiotherapeut.

 

Doelgroep

Fysiotherapeuten, manueeltherapeuten.

Onderwijsvorm

Hoorcollege, praktisch snijzaalonderwijs.

Aantal deelnemers

Minimaal 12, maximaal 25 deelnemers.

Certificaat

Na afloop van de cursus wordt aan de deelnemers een certificaat uitgereikt als bewijs van deelname.

Contacturen

3 uur.

Accreditatie

Deze cursus is geaccrediteerd door het KNGF (nr. 25783) voor de registers Algemeen fysiotherapeut en Manueeltherapeut voor 3 punten.

Kosten

€ 175,-  (De cursus is inclusief koffie / thee / (digitale) handouts / bewijs van deelname en het doorgeven van accreditatiepunten aan het betreffende BOCK-register).

Meenemen

Er zijn witte jassen aanwezig op de snijzaal, maar u kunt uiteraard ook zelf een witte jas meenemen naar de cursus. Handschoenen zijn aanwezig.

Zwangerschap

Zeer recentelijk is er twijfel ontstaan over mogelijk nadelige gevolgen voor de vrucht bij blootstelling aan formaldehyde bij zwangere vrouwen. Daarom raden wij zwangere cursisten af om deze snijzaalcursus te volgen.

Op alle cursussen van Axcen zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Overzicht cursussen bij Axcen

Na aanmelden wordt u doorgeleid naar de betaalpagina.

AANMELDEN EN INSCHRIJVEN